Ange ditt sökord

Annons:

Orolig (kvinna 24) lider av ångest och hypokondri och har också fått blåsproblem:

Jag har ätit en medicin som medförde svårigheter att tömma blåsan. Trots att jag slutade med medicinen kvarstod problemet. Jag har blivit gynekologiskt undersökt, men det visade inga fel. När jag fick reda på att jag var frisk försvann blåsproblemen. Efter ett par veckor började jag tänka på det igen och sedan dess har jag haft svårt att tömma blåsan. Jag springer på toa minst en gång i timmen, eftersom jag alltid känner mig lite kissnödig. Innan jag ska kissa är jag så rädd för att inte kunna tömma blåsan. Kan blåsproblemen ha blivit psykiska? Är det vanligt att “få problem” med blåsan vid ångest?

Skrivet av Hjortsberg…
Ja, dina blåsproblem tycks ha övergått i en psykisk störning och ter sig mer som fobiska besvär av stark ångest och oro. Det betyder att du ”överdriver ” din rädsla för störningar och just därför har du kopplat ur den ”naturliga” kontrollen över blåsan. Det betyder att du styr tömningen av blåsan med ”hjärnan” och att hela systemet kommer i otakt. Sök på psykiatrisk klinik för hjälp. Så här kan du ju inte ha det.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Uppdaterad: 7 maj, 2008 Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Signaturen AE (kvinna 40) visar att lugnande medel kan kamouflera psykiska besvär:

Jag är nästan ständigt rädd att någon vill mig illa. Men inte på ett helt övertygande sätt som schizofrena upplever.

Orolig anhörig (kvinna 55) frågar om plötslig utsättning:

Vad blir effekten om man plötsligt (då menar jag verkligen direkt) slutar ta sin dagliga dos medicin av bl.a Litium, Anafranil och Iktorivil?

Depression & Ångest

Viktuppgång av Cipramil?

(Kvinna 52 år): Jag har sedan två år tillbaka gått upp 20 kg; äter Cipramil sedan 5-6 år tillbaka. Tar dessa tabletter pga panikångest.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Hjälp oss bli bättre! Vad tycker du om innehållet på DOKTORN?

Svara på fem snabba frågor!

Till enkäten