Ange ditt sökord

Annons:

Orolig (kvinna 24) lider av ångest och hypokondri och har också fått blåsproblem:

Jag har ätit en medicin som medförde svårigheter att tömma blåsan. Trots att jag slutade med medicinen kvarstod problemet. Jag har blivit gynekologiskt undersökt, men det visade inga fel. När jag fick reda på att jag var frisk försvann blåsproblemen. Efter ett par veckor började jag tänka på det igen och sedan dess har jag haft svårt att tömma blåsan. Jag springer på toa minst en gång i timmen, eftersom jag alltid känner mig lite kissnödig. Innan jag ska kissa är jag så rädd för att inte kunna tömma blåsan. Kan blåsproblemen ha blivit psykiska? Är det vanligt att "få problem" med blåsan vid ångest?

Skrivet av Hjortsberg...
Ja, dina blåsproblem tycks ha övergått i en psykisk störning och ter sig mer som fobiska besvär av stark ångest och oro. Det betyder att du ”överdriver ” din rädsla för störningar och just därför har du kopplat ur den ”naturliga” kontrollen över blåsan. Det betyder att du styr tömningen av blåsan med ”hjärnan” och att hela systemet kommer i otakt. Sök på psykiatrisk klinik för hjälp. Så här kan du ju inte ha det.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja? Vänliga hälsningar, Sara, 25 år

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: