Ange ditt sökord

Annons:

Viktuppgång av Cipramil?

(Kvinna 52 år): Jag har sedan två år tillbaka gått upp 20 kg; äter Cipramil sedan 5-6 år tillbaka. Tar dessa tabletter pga panikångest. Har genomgått en stor hjärtoperation för snart tre år sedan och detta var mycket stressande för mig. Beror min stora viktuppgång på Cipramil? Har ätit Zoloft tidigare men den gav mig mycket huvudvärk, då jag lider av migrän.

Doktor Anders Halvarsson svarar: Med största sannolikhet kan det ha med medicinen att göra. Det är dock av värde att se på ämnesomsättningen för att utesluta en underfunktion där. Detta görs med ett enkelt blodprov. Kanske skulle du pröva något annat likvärdigt preparat? Viktigt att informera behandlande läkare om sin problematik.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Uppdaterad: 14 december, 2009 Publicerad: 14 december, 2009

Liknande frågor

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja?

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: