Ange ditt sökord

Annons:

Mirjana (kvinna 48) har en whiplash-skada och efter den fått psykiska besvär:

Sedan 10 år tillbaka äter jag Iktorivil 0,5 g men sedan i våras har doktorn ökat till 2,0 mg dagligen. Han ökade Iktorivil-dosen pga hjärtklappning och hög puls som dom efter medicinsk utredning sa kom av panikångest. Det hände 2-3 gånger att jag fick hjärtklappning och fick åka till akuten. Senaste gången sade man att jag är tvungen att sluta med Iktorivil för dom tycker att jag har hög puls och lågt blodtryck av det. Då fick jag Inderal 10 mg, som jag skulle ta 1-2 tabletter dagligen och trappa ner Iktorivil. Jag kontaktade min psykläkare och han vill byta ut Iktorivil mot Sobril omgående. Trots att han inte tyckte det var fel på Iktorivil.

Min fråga är: Kan man sluta med Iktorivil och börja med Sobril direkt utan att trappa ner? Får man biverkningar av det ? Är det okej att göra det? Jag är rädd att börja med Inderal pga att jag har lågt blodtryck. Jag har börjat trappa ner Iktorivil men mår hemskt dåligt. Vad är den bästa lösningen i mitt fall? Jag känner mig inte lugn och harmonisk med Iktorivil. Jag är hemskt bekymrad om hur det skall lösas och ber härmed om svar fortast möjligt.

Skrivet av Christer Hjortsberg...
OBS! IKTORIVIL och SOBRIL är två HELT motsatta typer av mediciner och bygger på två HELT olika behandlingsprinciper. Man behöver HELT OMPRÖVA hur man skall kunna hjälpa dig

Du beskriver snarare en PANIKÅNGEST och jag tror att det är detta som skall behandlas.
Jag tycker heller inte att någon av dessa mediciner riktigt fyller dina behov.
Sitt ner med din läkare och tala igenom din situation.Det hjälper INTE att hoppa från medicin till medicin. Utan en korrekt diagnos kan man heller inte få en korrekt behandling.

Om du inte kommer längre tycker jag att du skall fråga en annan läkare till råds – kanske måste man helt starta om i din behandling.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja? Vänliga hälsningar, Sara, 25 år

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: