Ange ditt sökord

Annons:

Signaturen “Buffeln” (kvinna 45) beskriver hur hur hon för 10 år sedan blev “utbränd”. Hon är sjukpensionär sedan 2 år:

Hela tiden har jag ätit psykofarmaka. Min fråga är nu hur länge jag skall känna denna psykiska trötthet som gör att jag inte orkar något. Jag har även panikångest och är ofta suicidal. Är det normalt att vara så slut psykiskt efter så många år? Det är mycket frustrerande att aldrig känna att man mår bra. Vad kan jag göra för att få en förändring?

Skrivet av Hjortsberg...
En utmattningsdepression (som på senare år ofta kallas "utbrändhet" i dagligt tal) kan sitta i under mycket lång tid och kan leda till att du inte kan finna ditt ”tidigare jag”. Ökad stresskänslighet och sårbarhet sitter ofta i under många år efter insjuknandet. Det krävs ofta att du river upp hela din gamla livssituation med "rötterna" för att du skall kunna starta om och hitta ett nytt sätt att leva. Många känner sig misslyckade för att de aldrig blir som de var förr.

Mot detta hjälper inga tabletter i världen, och här kan det vara så att för att komma ur din situation krävs mycket aktiv behandling som du kanske aldrig fått eller blivit erbjuden. För att bli frisk måste du få AKTIV hjälp – inte bara en klapp på huvudet och mediciner. Sök på en psykiatrisk klinik – eller sök andra alternativ - så här får du bara inte ha det!

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja? Vänliga hälsningar, Sara, 25 år

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: