Ange ditt sökord

Annons:

Undrande och orolig (kvinna 44) äter Cipramil sen åtta år tillbaka pga panikångest. Nu ska jag byta till Cipralex:

Jag har nämligen behövt höja dosen sen ett år tillbaka till 70 mg. och har gått upp mycket i vikt. Jag ska ändra till Cipralex över en natt. Kan det verkligen vara riktigt att ändra så plötsligt, trots att medicinerna båda är liknande preparat? Kan man garantera att jag inte får några bieffekter? Slipper jag övervikten av bytet? Tacksam för svar.

Skrivet av Christer Hjortsberg...
Nej ,det finns inget som talar för att den ISOMER (dvs den vridna formen) av Cipramil som heter Cipralex kommer att i väsentlig grad kunna förändra biverkan i form av övervikt. Ett byte av medicinering KAN i vissa avseenden DÄMPA en del biverkningar, men Du har en HÖG dos av ditt läkemedel och då blir skillnaden inte lika säker.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja? Vänliga hälsningar, Sara, 25 år

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: