Ange ditt sökord

Annons:

Marianne (63) har en dotter (44 år) och som sedan fyra år vistas på gruppboende för psykiskt sjuka människor:

Jag undrar nu om hennes av läkaren ordinerade dagliga medicinintag är adekvat. Hon har under ca tio år missbrukat i huvudsak amfetamin och alkohol regelbundet varje dag. Tidigare under avgiftning på Danderyds sjukhus ordinerades hon en svag dos neuroleptika (Mallorol). Hennes dagliga mediciner är nu:

Kl 08.00 Iktorivil 2 mg, Ergenyl Retard 500 mg, Seroquel 200 mg. Kl 12.00 Iktorivil 2 mg Kl 16.00 Iktorivil 2 mg
kl 20.00 Ergenyl Retard 500 mg, Seroquel 200 mg, Nitrazepam 5 mg.

Detta medicinintag ger extrem trötthet, viktuppgång (35 kg under senaste året), fobier och depressioner, koncentrationssvårigheter, rastlöshet och glömska mm. Tacksam för svar.

Skrivet av Christer Hjortsberg...
Ja ,jag tycker att det låter som en helt adekvat MEDICINERING. Problemet är ju alltid att hitta en balans MELLAN hur mycket medicin man måste ge inledningsvis och i vilken takt och omfattning som man sedan kan minska på den – utan att patienten får återfall.

Medicineringen i sig är inget SJÄLVÄNDAMÅL utan utgör ju bara ett STÖD i en SAMLAD behandlingsplan. Tala med kliniken så att ni får en SAMSYN på vilken behandling hon får – annars kommer ni ju bara att motarbeta varandra – och den största förloraren i detta blir ju då din egen dotter.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja? Vänliga hälsningar, Sara, 25 år

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: