Ange ditt sökord

Annons:

Viktminskning vid avslutat behandling?

Hej
Min son äter zyprexa 7.5 mg pga av hasch under ett halv år sista gången fick han han röka blev han
rädd, fick vanföreställningar ångest och inåtvänd och extrem huvudvärk. De blev bättre med zyprexa men problemet är viktuppgång på 26 kg sen maj
och extrem trötthet orkar inte med skolan som han ska är bort 1-2 ggr i veckan pga av trötthet. han har lite kvar av vanföreställningar ungefär 1 ggr i mån.
och även divou (kan inte stava till de men ni förstår nog). Ska han sluta med medicinen ? Går han ner i vikt efter avslutad behandling. han är 17 år

MB

Risken med hasch är att man kan utveckla en psykos som nu sonen gjort. Jag går nu ut ifrån att han har regelbunden kontakt med behandlande team, som nu förskrivit Zypexa. Vi vet ju att en del personer kan gå upp i vikt av den här typen av medicinering. Blir han bra i sina vanföreställningar och man kan sluta med medicinen borde ha så småningom kunna gå ned i vikt igen. Behöver han ha medicin får man förstås pröva något annat i stället. Det är förstås av största vikt att han har kontinuerlig kontakt med teamet också med tanke på att hasch inte längre förekommer.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 11 februari, 2010

Liknande frågor

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja?

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: