Ange ditt sökord

Annons:

Vid mjälleksem, vilken mjukgörande kräm ska jag använda?

Jag har mjälleksem i hårbotten och ansiktet.
Jag använder b.la. Ketoson, Kenacobin mot mina besvär. Dessa medel fungerar bra tycker jag. Däremot har jag inte hittat någon mjukgörande kräm som fungerar bra. Har provat t.ex. Repar. Men jag tycker att om man smörjer in ansiktet med en ganska fet kräm verkar det som mjälleksemet blir värre, det blir i alla fall rödare runt kinder och näsa oh det kliar ännu mer. Det är näsan som mjällsvamparna tycker om den feta miljön i ansiktet efter man smörjt in ansiktet.
Vad ska jag använda för mjukgörande kräm? Jag har torr hud, röd (pga eksemet) och det kliar i ansiktet. Hjälp mig!

MVH/Eksem

Många med eksembesvär i ansiktet vill inte ha så fet kräm till ansiktet, då det dels kan kännas "flottigt" och dessutom tycker vissa att man får acnebesvär när fettet täpper till porerna.
Vill man ha en tunnare kräm till ansiktet som även har en mjällsvampshämmande effekt passar Propyless bra, då den innehåller propylenglykol. Känns den för tunn, kan Propyderm vara ett bättre val (bägge kan köpas på apoteket). Är ansiktshuden riktigt röd, torr och narig kan istället Daktacort/Cortimyk (svag kortisonkräm + svampdödande medicin i samma tub) vara ett alternativ. Finns på apoteket receptfritt i den mindre tuben.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 4 november, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: