Ange ditt sökord

Annons:

Vid mjälleksem, vilken mjukgörande kräm ska jag använda?

Jag har mjälleksem i hårbotten och ansiktet.
Jag använder b.la. Ketoson, Kenacobin mot mina besvär. Dessa medel fungerar bra tycker jag. Däremot har jag inte hittat någon mjukgörande kräm som fungerar bra. Har provat t.ex. Repar. Men jag tycker att om man smörjer in ansiktet med en ganska fet kräm verkar det som mjälleksemet blir värre, det blir i alla fall rödare runt kinder och näsa oh det kliar ännu mer. Det är näsan som mjällsvamparna tycker om den feta miljön i ansiktet efter man smörjt in ansiktet.
Vad ska jag använda för mjukgörande kräm? Jag har torr hud, röd (pga eksemet) och det kliar i ansiktet. Hjälp mig!

MVH/Eksem

Många med eksembesvär i ansiktet vill inte ha så fet kräm till ansiktet, då det dels kan kännas "flottigt" och dessutom tycker vissa att man får acnebesvär när fettet täpper till porerna.
Vill man ha en tunnare kräm till ansiktet som även har en mjällsvampshämmande effekt passar Propyless bra, då den innehåller propylenglykol. Känns den för tunn, kan Propyderm vara ett bättre val (bägge kan köpas på apoteket). Är ansiktshuden riktigt röd, torr och narig kan istället Daktacort/Cortimyk (svag kortisonkräm + svampdödande medicin i samma tub) vara ett alternativ. Finns på apoteket receptfritt i den mindre tuben.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 4 november, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!