Ange ditt sökord

Annons:

Vet inte riktigt om det är acne eller nåt annat

Hej! Jag har lite finnar över hela ansikte – lite på hakan, mer på kinder men inte på pannan. Vissa är röda och då kommer det vätska ur dem.
Jag har prövat massa ansiktsprodukter bl.a. från vanliga affärer ex. rengöringsprodukter samt jag har provat ACO´s ansiktstvätt men det verkar inte som något hjälper. Vet inte riktigt vem jag ska ta mig till. Alla vill ju sälja sina produkter men jag vill ha den rätta produkten som får bort mina finnar i ansiktet. Har bl.a. använd dalacin men den har slutat verka nu. Finnarna sitter inne i huden, inte som små bollar på ansiktet. Snälla hjälp mig. Ska jag gå på nån skönhetsvård? Det verkar som det är det enda som är kvar att vända mig till.

Acne vulgaris är en hudsjukdom som drabbar många unga människor. Man anser att 20-30% av alla tonåringar har så pass besvärlig akne att denna fordrar behandling. Du bör vända dig till din vårdcentral dår du får hjälp med att pröva ut rätt behandling just för din acne. På skönhetssalonger finns ingen med medicinsk utbildning och de kan således inte behandla medicinska sjukdomar. Vad gäller behandling av akne har jag mycket utförligt skrivit om det tidigare i denna spalt. Leta på sökord "akne" och "behandling" så hittar du mycket information.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 27 maj, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: