Ange ditt sökord

Annons:

Vattenfyllda blåsor

Jag är en tjej på 27 år som befinner mig på Bahamas, har varit här under 5 månader och under de sista 2 veckorna har det utvecklats vattenblåsor under huden på både händer&fötter!
Några har varit jättestora så jag har stuckit hål på dem med nål! Vad göra? Vad beror det på?
Är även underviktig, har lidit utav svår anorexia tidigare!
Snälla hjälp mig!

Hej!
Det du beskriver skulle kunna vara en form av ljuskänslighetsreaktion (särskilt förstås om blåsorna sitter på ovansidan av händer och fötter där solen kommer åt!). Sådana reaktioner kan man få av solen av olika skäl, Ett sådant skäl är att man äter någon medicin som gör huden ljuskänslig. Ett annat skäl är en form av sjukdomen porfyri. Det finns också enstaka beskrivningar av kraftig b-vitaminbrist (sk pellagra) hos patienter med anorexia nervosa. Några tecken på denna i västerlandet mycket ovanliga form av vitaminbrist, är ljuskänslighet och hudsymtom. Du bör under alla omständigheter söka läkare för att bli undersökt.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 6 mars, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: