Ange ditt sökord

Annons:

Vattenfyllda blåsor

Jag är en tjej på 27 år som befinner mig på Bahamas, har varit här under 5 månader och under de sista 2 veckorna har det utvecklats vattenblåsor under huden på både händer&fötter!
Några har varit jättestora så jag har stuckit hål på dem med nål! Vad göra? Vad beror det på?
Är även underviktig, har lidit utav svår anorexia tidigare!
Snälla hjälp mig!

Hej!
Det du beskriver skulle kunna vara en form av ljuskänslighetsreaktion (särskilt förstås om blåsorna sitter på ovansidan av händer och fötter där solen kommer åt!). Sådana reaktioner kan man få av solen av olika skäl, Ett sådant skäl är att man äter någon medicin som gör huden ljuskänslig. Ett annat skäl är en form av sjukdomen porfyri. Det finns också enstaka beskrivningar av kraftig b-vitaminbrist (sk pellagra) hos patienter med anorexia nervosa. Några tecken på denna i västerlandet mycket ovanliga form av vitaminbrist, är ljuskänslighet och hudsymtom. Du bör under alla omständigheter söka läkare för att bli undersökt.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 6 mars, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!