Ange ditt sökord

Annons:

Vattenallergi?

Hej!
Jag vet inte om ni kan besvara denna fråga, men jag chansar. Sedan nästa 10 år tillbaka har jag perioder då jag på händer och fötter ömsar skinn. Dvs skinnflagor lossnar, framförallt om jag är i kontakt med vatten, och jag kan dra bort och pilla hur mycket och länge som helst. Jag har aldrig ont av detta. Det kliar inte och blir heller inte rött. En period kan hålla på mellan 3-6 veckor. För länge sedan sökte jag för detta och fick till svar att det var någon slags kontaktallergi i förhållande till vatten. Men jag får det även när jag inte är mycket i vatten. Fick salvor jag skulle smörja med, hade bomullshandska på mig m.m. Det hjälpte inte. Vid ett andra läkarbesök på hudspecialistavd i Malmö fick jag bara höra att de aldrig hört talas om det och så var det inget mer med det. Hittills har jag inte stött på något som har detta....vilket känns konstigt. Vad är det? Hur uppkommer det? Hur blir jag kvitt det? Går det i arv?
MVH
Alexandra

Hej! Det finns faktiskt ett tillstånd med ett slags "kontaktallergi" mot vatten, man kan då få små kliande nässelutslag vid vattenkontakt. Eftersom det oftare händer vid dusch än vid bad, diskuteras det om det är när vattnet slår på huden, eller själva vattnet, som ger utslagen.
I ditt fall kan det inte handla om urticaria eftersom huden aldrig lossar då. Den troligaste förklaringen är att detta ändå rör sig om någon form av eksem. Du bör visa upp det för en hudspecialist när det är besvärligt, då går det antagligen att göra en bättre bedöming än man kan bara av din beskrivning. Utifrån en sådan bedömning kan man också eventellt föreslå åtgärd, bedöma ev ärftlighet och vad det kommer av.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 15 oktober, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!