Ange ditt sökord

Annons:

Vaskuliter vid atopiskt eksem

Hejsan

Jag är en tjej på 23 år, snart 24, som har haft atopisk eksem i hela mitt liv. Jag har också allergi. Nu är det så att jag får kliande prickar överallt på kroppen, mest på benen och fötterna. Dom är röda och ser ut som blodprickar under huden. Jag har läst om att det är vaskuliter, alltså att blodkärlen läcker i huden. Vad ska jag göra för att slippa dom?Kortison hjälper knappast, eller hjälper det om läkaren skriver ut Elocon? Alltså flytande. Det kliar ju så enormt mycket. Utslagen kommer när jag fryser osv. Sen får jag upphöjda röda utslag som kliar och då går jag och klämmer på det. Kan man bränna bort utslagen med laser eller nåt? Och varför får man vaskuliter överhuvudtaget? Vad är det som händer i kroppen? Varför börjar blodkärlen att läcka?
Har inte haft detta problem förut.
Kan man sola bort dom i ett solarium?

Hej!
På din beskrivning är det inte övertygande eller ens troligt att detta rör sig om vaskuliter. Röda prickar som kliar kan vara många olika saker, vanligast bland dessa är nässelutslag (urticaria).
Men man kan inte veta vad det är utan att undersöka dig och kanske behöver hudläkaren också ta en hudbiopsi (hudprov) för att kunna ställa diagnos. Du bör söka vårdcentral för remiss till hudspecialist, om du inte redan har kontakt med en sådan.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 14 januari, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!