Ange ditt sökord

Annons:

Varning för laserbehandlingar!

Jag lät ta bort en tatuering med laser på en känd klinik med dokumenterad erfarenhet. Resultatet efter en behandling blev en mardröm, det bildades stora smärtsamma vätskande och blödande sår, som brännskador som gick genom alla hudlager.

Jag skötte såren nogrannt men fick äta antibiotika mot infektionerna. Såren läkte efter 5 veckor, med stora ömmande röda keloider som resultat. På vissa ställen har pigmentet dock inte försvunnit alls! Det här ser så hemskt ut att min psykiska hälsa också den blivit helt förstörd.

De har nu gett mig läkande laser men det verkar inte hjälpa. Vad kan man göra åt det här. Kan det bli bättre av en hudtransplantation eller kommer jag vara vanställd för resten av livet? Får jag isåfall finansiera hudtransplantationen själv eller finns det någon patientnämnd man kan anmäla detta till? Jag läste allt om laser innan, och är förbannad för att man inte talar om riskerna med detta!

Hej!
En tatuering går aldrig att ta bort spårlöst, samma gäller ett ärr som du nu har fått. Hudtransplantation blir också synligt annorlunda än "vanlig hud".
Om du är missnöjd med behandlingen, kan du vända dig till patientombudsmannen om det är ett sjukhus, eller patientskadenämnden. Du kan be din läkare om information vart du ska vända dig.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 29 juli, 2003 Publicerad: 29 juli, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: