Ange ditt sökord

Annons:

Variga bröstvårtor

Hej, jag har ett enormt problem. Sedan mer än ett halvår tillbaka har jag haft en fruktansvärd klåda på vårtgården och bröstvårtan, därav små sår som rinner. På något sätt läkte den vänstra bröstvårtan i våras medan den högra fortfarande är oläkt. Kan det vara farligt att gå runt med det här, med tanke på att det rinner från dem? Hur sjutton får jag det att läka? Jag har provat med alsolspritskompress, och att lägga en bit papper i bh:n för att absorbera vätskan/varet. Jag har enorma problem, får det inte att läka helt enkelt, vad ska jag göra? Problemet är inte att jag kliar sönder såren, jag rör inte, men det läker inte i allafall. Jag är 16 år. Snälla, hjälp!

Har man ett eksem som vätskar sig har det sannolikt "bitit sig fast" några bakterier i såret, som underhåller eksemet. Du kan pröva med Cortimyk alt Daktacortkräm från Apoteket (svag kortison + bakterie/svamp-hämmande kräm) och smörja 2 gånger dagligen i 1-2 veckor. Blir Du bra/bättre ska Du inte sluta tvärt utan successivt glesa ut behandlingen och sen smörja 1 gång/dag - varannan dag - och eftersom Du haft besvär så länge gärna underhåll 2 gånger i veckan i nån månad. Märker Du ingen som helst bättring på 2 veckor, bör Du söka Din vårdcentral/husläkare för hjälp och bedömning och kanske en bakteriodling från såren.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 2 augusti, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Hud & Hår

Hur hög SPF behöver jag ha?

Hur hög SPF bör man använda för att garantera att man är skyddad hela sommaren?

Hud & Hår

Är det skadligt med fotmask?

Jag skulle vilja använda en exfolierande fotmask för mina torra fötter så de är lena och fina lagom till sommaren. Jag har dock läst recensioner som menar att det skadar fötterna i längden, är detta sant? Vad skulle jag i så fall kunna använda istället?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: