Ange ditt sökord

Annons:

Variga bröstvårtor

Hej, jag har ett enormt problem. Sedan mer än ett halvår tillbaka har jag haft en fruktansvärd klåda på vårtgården och bröstvårtan, därav små sår som rinner. På något sätt läkte den vänstra bröstvårtan i våras medan den högra fortfarande är oläkt. Kan det vara farligt att gå runt med det här, med tanke på att det rinner från dem? Hur sjutton får jag det att läka? Jag har provat med alsolspritskompress, och att lägga en bit papper i bh:n för att absorbera vätskan/varet. Jag har enorma problem, får det inte att läka helt enkelt, vad ska jag göra? Problemet är inte att jag kliar sönder såren, jag rör inte, men det läker inte i allafall. Jag är 16 år. Snälla, hjälp!

Har man ett eksem som vätskar sig har det sannolikt "bitit sig fast" några bakterier i såret, som underhåller eksemet. Du kan pröva med Cortimyk alt Daktacortkräm från Apoteket (svag kortison + bakterie/svamp-hämmande kräm) och smörja 2 gånger dagligen i 1-2 veckor. Blir Du bra/bättre ska Du inte sluta tvärt utan successivt glesa ut behandlingen och sen smörja 1 gång/dag - varannan dag - och eftersom Du haft besvär så länge gärna underhåll 2 gånger i veckan i nån månad. Märker Du ingen som helst bättring på 2 veckor, bör Du söka Din vårdcentral/husläkare för hjälp och bedömning och kanske en bakteriodling från såren.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 2 augusti, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Problem med mycket förhud

Hej! Jag har väldigt mycket förhud. Dels är det svårt att använda kondom och dels svullnar den ganska ofta efter sex. Jag har kontaktat vårdcentralen om detta men de har inte kunnat ge mig något vettigt svar alls, inte ens vem som ska kontaktas. Så nu undrar jag: vad ska jag göra? Vem kontaktar jag?

Hud & Hår

Kan hund bära på människoskabb?

Kan hund bära på människoskabb? Jag undrar hur man behandlar hunden om familjen drabbats av skabb (människoskabb). Kläder ska tvättas och möbler och mattor tvättas eller vädras i flera dygn. Hur gör man med hunden? Kan den bära skabb som sedan återsmittar?

Hud & Hår

Ansiktskräm mot torr hud

Jag är en 22 årig tjej som efter många års besvär äntligen blivit av med min eländiga acne. Jag har så långt som jag kan minnas varit på jakt efter rätt hudvårdsprodukter och hittade tillslut en ansiktstvätt som funkar utmärkt för just rengöring. Problemet är bara att jag blir så torr, och därför söker jag nu en ansiktskräm. Vill helst inte använda mig utav feta ansiktskrämer, har du tips på någon tunn men återfuktande ansiktskräm?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.