Ange ditt sökord

Annons:

Variga blåsor i händerna

Hej!
I slutet av en antibiotikakur började jag få variga blåsor på båda händerna. Dom är spridda över allt, även vid nagelband och knogar. Flera läkare har trott att det varit allergi mot antibiotikan och att det ska klinga av men i stället har antalet ökat. När blåsorna torkar ut ser dom ut som blodblåsor och mina händer ser nu ut som salami! Fick tips om att sticka hål och smörja in med kortisonsalva men nya blåsor uppkopper hela tiden. Det kliar och gör ont men värst är det estetiska. Har aldrig haft dessa besvär tidigare.
Är 40 år och rökare.

Hej!
Titta på pustulosis palmoplantaris på dermatologens patientinformation om det kan likna det du har. Det låter inte som någon typisk läkemedelsreaktion. Du bör inte sticka hål på blåsorna, det förvärrar bara det hela. En hudspecialist bör konsulteras, vänd dig till vårdcentralen!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 11 juni, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!