Ange ditt sökord

Annons:

Variga blåsor i händerna

Hej!
I slutet av en antibiotikakur började jag få variga blåsor på båda händerna. Dom är spridda över allt, även vid nagelband och knogar. Flera läkare har trott att det varit allergi mot antibiotikan och att det ska klinga av men i stället har antalet ökat. När blåsorna torkar ut ser dom ut som blodblåsor och mina händer ser nu ut som salami! Fick tips om att sticka hål och smörja in med kortisonsalva men nya blåsor uppkopper hela tiden. Det kliar och gör ont men värst är det estetiska. Har aldrig haft dessa besvär tidigare.
Är 40 år och rökare.

Hej!
Titta på pustulosis palmoplantaris på dermatologens patientinformation om det kan likna det du har. Det låter inte som någon typisk läkemedelsreaktion. Du bör inte sticka hål på blåsorna, det förvärrar bara det hela. En hudspecialist bör konsulteras, vänd dig till vårdcentralen!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 11 juni, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: