Ange ditt sökord

Annons:

Varför kommer eksemet tillbaka?

Har haft kliande eksem nu ett tag på händer och fötter. Jag var hos läkaren som nu sist skrev ut kortisontabletter, penicillin och dermovat. Kuren avslutades nyss. Det var bra så länge jag åt kuren men nu har det kommit tillbaka igen. Jag äter även atatrax vid behov för klådan. Jag fattar inte varför det kommer tillbaka? En vecka av lycka fick jag utan klåda och utslag. Är 24 år och förhoppningsvis frisk i övrigt.

Man räknar med att även ifall huden ser "fin ut på ytan" så tar det betydligt längre tid att få den att läka ut. Är det bara vanligt handeksem är det många som återgår till sånt som utlöser/förvärrar eksemet strax efteråt det ser bra ut (börjar diska, tvätta händerna med tvål, fuska med mjukkrämer mm). Många gånger säger man att det tar 2-3 månader efter att eksemet/händerna ser bra ut innan huden blivit stark.
Är det så att det hela tiden kommer tillbaka, kan man lägga till ljusbehandling eller annan tablettbehandling, för att få mer stabilitet. De tabletter man ibland använder kan vara t.ex Methotrexate eller Sandimmun, men mycket beror på eksemets orsak och svårighetsgrad.
/ Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 17 maj, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!