Ange ditt sökord

Annons:

Varför kommer eksemet tillbaka?

Har haft kliande eksem nu ett tag på händer och fötter. Jag var hos läkaren som nu sist skrev ut kortisontabletter, penicillin och dermovat. Kuren avslutades nyss. Det var bra så länge jag åt kuren men nu har det kommit tillbaka igen. Jag äter även atatrax vid behov för klådan. Jag fattar inte varför det kommer tillbaka? En vecka av lycka fick jag utan klåda och utslag. Är 24 år och förhoppningsvis frisk i övrigt.

Man räknar med att även ifall huden ser "fin ut på ytan" så tar det betydligt längre tid att få den att läka ut. Är det bara vanligt handeksem är det många som återgår till sånt som utlöser/förvärrar eksemet strax efteråt det ser bra ut (börjar diska, tvätta händerna med tvål, fuska med mjukkrämer mm). Många gånger säger man att det tar 2-3 månader efter att eksemet/händerna ser bra ut innan huden blivit stark.
Är det så att det hela tiden kommer tillbaka, kan man lägga till ljusbehandling eller annan tablettbehandling, för att få mer stabilitet. De tabletter man ibland använder kan vara t.ex Methotrexate eller Sandimmun, men mycket beror på eksemets orsak och svårighetsgrad.
/ Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 17 maj, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: