Ange ditt sökord

Annons:

Vad rekommenderar du för hjälpmedel mot finnar?

Vad skulle du rekommendera mig att använda för hjälpmedel mot finnar? Jag har väl lätt till måttlig acne om man kan kalla det det, men det är tillräckligt för att jag ska må dåligt av det. Har använt stioxyl väldigt länge men känner inte riktigt att det hjälper. Tar dessutom väldigt bra hand om min hud i övrigt, men känner att jag håller på att tappa kontrollen helt snart. Känner även att jag har gjort “allt som står i min makt” för att förbättra tillståndet, allt som går på det enkla planet – receptfritt. Så var bör jag vända mig allra först? Husläkaren? Är det husläkaren eller en hudspecialist som skriver ut sådant som är receptbelagt eller bådadera? Känner mig mest mkt vilsen när det kommer till sådant. Men är det t.ex svårt att få Aberela eller Differin utskrivet?

Hej!
Vårdcentralens läkare har en grundutbildning i enklare dermatologiska tillstånd, och lindrig-måttlig acne hör till sådana tillstånd. Dessutom har Läkemedelsverket kommit ut med behandlingsrekommendationer för acne, som bör vara kända på de flesta vårdcentraler. Aberela och Differin tillhör de medel som husläkaren i regel kan hjälpa till med.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 21 september, 2003 Publicerad: 21 september, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: