Ange ditt sökord

Annons:

Vad lider jag av??

Jag har ständiga problem med min hud.

Det kliar jättemkt!
Började som “vattkoppor”, fast jag haft det då jag var liten och min dotter fick det inte.
Sen blev det “mul å klövsjukan” dvs kliade som f*n på händer och fötter, ingen i min närhet blev smittad.

Nu är läget som så att jag har jobbiga eksem i hårbotten, i ena armvecket och på skinkan. Dom är svårläkta, kliar och “fjällar” speciellt det i hårbotten. Har testat mjälschampoo då jag trodde att det var mjälleksem, blev ingen skillnad.

Dessutom kliar det mest överallt på kroppen, mest i knävecken och på ryggen. Då det var som värst hade jag stora, torra, röda fläckar på ryggen och jag kunde bara dusha 1 gång/vecka eftersom det brände som ELD efter varje gång.
Det kliar även i jumskarna. Håller på att klia sönder mej!!

Har varit hos läkare. Denna sa att jag har torr hud, måste smörja in mej. Det hjälper inte, nu smörjer jag in mej efter jag har dushat eller vid behov. Har även gjort allergi tester och ämnesomsättningsprov/leverprov, ua.

Väntar på en remiss till hudspeciallist, väntat snart ett år.

Jag blir snart GALEN!!

Svar till signaturen The green fairy
Du tycks ju ha jättejobbigt med klåda och utslag. Vilken hudsjukdom du har är ju omöjligt för mig att spekulera över, men jag tycker du skall ringa dit remissen har gått och berätta hur besvärligt du har det, så får du säkert en snabbare tid.
Tyvärr är det ofta så att de uppgifter som står på remissen till oss hudspecialister är mycket knapphändiga, varför det är svårt för oss att "prioritera" d.v.s ge patienter tid utifrån hur besvärligt de har.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 21 november, 2001 Publicerad: 21 november, 2001

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: