Ange ditt sökord

Annons:

Vad krävs för uppkomst eller förvärring av eksem pga psykisk oro?

För att eksem ska starta eller bli värre för ett barn pga psykisk oro – vad krävs? Ska det vara misshandel, död el. liknande? Eller är det bara att man inte trivs på dagis eller att mamma och pappa diskuterar om vart man ska fira jul eller om vi ska åka och hälsa på farmor och farfar?

Bryta ut eller bli värre?
Hur känsliga och medvetna är de som är under skolålder?

Om man får eksem pga oro och sedan är problemen lösta och man har kortison behandlat bort eksemen – är det kört då för hela livet ändå, eller om man mår bra så är eksemen borta (om nu det är orsaken)?

Hej!
Psykisk oro - stress - är en av flera faktorer som förvärrar atopiskt eksem. Atopiskt eksem ärver man ett anlag för, och livet innehåller något mått av psykisk stress för alla. Man kan alltså inte säga att stress orsakar eksemen, inte heller gradera vilka händelser som är så starka så att de påverkar psyket. Dessa faktorer påverkar individer olika!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: