Ange ditt sökord

Annons:

Vad kan jag göra åt mina eksembesvär?

Jag har haft eksem i stort sett hela mitt liv sen jag var några månader, och fyller snart 18år. Har gjort många läkarbesök både hos hudspecialist och en massa mer. Har använt/använder både mjukgörande och kortison. Har haft en massa olika sorter.

Mitt eksem sträcker sig i stor sett över hela kroppen, men mest klåda vid veck, rygg, hals och hårbotten.

För några dagar sen fick jag som små vita bubblor nästan över hela kroppen som kliar och svider lite då och då.

Vad kan jag göra åt allt detta besvär? Tips?
Inget har ju hjälpt, det blir bara värre och värre, det kan komma vissa perioder då det lugnar ner sig men oftast är det en massa. De perioder de lugnar ner sig varar i ungefär 1-3 dagar bara.

Hej!
Det låter för det första som om du verkligen har medicinskt behov av att gå hos en hudspecialist som kan ge kontinuitet i behandlingen för ditt besvärliga eksem. Be din husläkare om remiss om du inte redan har kontakt med specialist just nu! Det finns ju, förutom de effektiva kortisonkrämerna av lite starkare grad, även nyare preparat för lokalbehandling av eksemen. Ljusbehandling är ofta en del av behandlingen.
"Bubblorna" som du beskriver, låter i första hand som nässelutslag (urticaria). Se dermatologens patientinformation här på hemsidan om urticaria. Du kan pröva receptfritt antihistamin (från Apoteket) och om det inte går över visa upp för husläkare.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 11 september, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!