Ange ditt sökord

Annons:

Vad kan jag bli?

Jag har ofta fått höra att jag får välja jobb beroende på mitt eksem. Men jag har velat bli läkare ett tag, och jag undrar om atopiskt eksem på kroppen och ibland på händerna kan hindra de planerna?

Sara

Hej!
Läkarutbildningen ger ju vägen till många olika framtida yrken. Naturligtvis kan du studera till läkare fast du har atopiskt eksem! (Du kanske blir hudläkare :)). Men inom läkaryrket finns det förstås mindre lämpliga specialiteter. Alla som träffar patienter måste ju tvätta händerna ofta, särskilt gäller detta kirurgiska specialiteter. Det kanske fungerar sämre med tanke på handeksem, men visst finns det kirurger som är atopiker också. För att verkligen ge råd som passar just dig, bör du kontakta den läkare som du får behandling hos.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 1 mars, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!