Ange ditt sökord

Annons:

Vad kan jag använda för att få fin färg?

hej Ylva
jag är en tjej som kommer från ett land i mellan östersn. Jag är mörk och har satrka pigmenter. Min hud färg har ändrats sedan jag kom till Sverige. Nu är jag gul mörk , inte alls fint och när jag solar blir jag hel svart, det räcker att sola en halv timme så blir jag väldigt svart. Jag älskar och sola men jag kan inte. Jag blir inte mig själv , ingen känner igen mig när jag blir så hoppas jätte mörk och det är inte snyggt. Om jag solar inte är jag gul mörk och om jag solar är jag väldigt mörk. Vad ska jag göra? jag vill ha fin färg som jag hade förut. Vad kan jag använda så jag får fin färg?
tack för din uppmärksamhet.

Svar till signaturen Rasha Nasser
Vilken typ av hud man har och hur stark pigmentbildning man får i solen är ärftligt och ändrar sig egentligen inte när man byter miljö. Det enda jag kan råda dig till är att undvika solen eller använda mycket hög solskyddsfaktor (sun block) i solen.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 29 maj, 2002 Publicerad: 29 maj, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: