Ange ditt sökord

Annons:

Vad har jag i armhålorna?

Hej
Jag är en kille på 32 år som brukar få rodnad i armhålorna och ljumskarna som kliar mkt och då kliar jag tillbaka väldigt mkt och det blir sår.
Jag undrar om mjälleksem är röda rodnader som kliar eller är det atopiskt eller psoraris?
Jag har lite mjälleksem i ansiktet men det brukar inte klia. Jag behandlar det med daktacort mot mjälleksem och det hjälper mkt bra.
Tror ni att vanligt solarium hjälper mot mjälleksem eller ev. psoraris?
Jag kan säga att jag har epilepsi, jag äter tegretol, ergenyl och är nickel- och parfymallergiker.
mvh
Micke

Hej Micke,
Mjälleksem håller sig i hårbotten och tidvis sitter det i ansiktet. Däremot ska det inte sitta i ljumskar/armhålor, utan det låter mer som eksemartade besvär (ev psoriasis, men då brukar man oftast ha även på andra typiska hudlokaler som hårbotten, ryggslut, armbågar, knän, naglar). Behandlingen för Dina hudbesvär i hudvecken skulle jag pröva Din Daktacortkräm 2 gånger dagligen, så komer det snabbare gå över.
Ang solariesolning kan det ha en viss effekt på Dina eksembesvär, men det har ingen läkande effekt på psoriasis. Även om Du äter Dina EP-mediciner, kan Du sola (vissa läkemedel ska man ju undvika att sola med, då man i så fall kan bli extra bränd).
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 10 februari, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!