Ange ditt sökord

Annons:

Vad har jag i armhålorna?

Hej
Jag är en kille på 32 år som brukar få rodnad i armhålorna och ljumskarna som kliar mkt och då kliar jag tillbaka väldigt mkt och det blir sår.
Jag undrar om mjälleksem är röda rodnader som kliar eller är det atopiskt eller psoraris?
Jag har lite mjälleksem i ansiktet men det brukar inte klia. Jag behandlar det med daktacort mot mjälleksem och det hjälper mkt bra.
Tror ni att vanligt solarium hjälper mot mjälleksem eller ev. psoraris?
Jag kan säga att jag har epilepsi, jag äter tegretol, ergenyl och är nickel- och parfymallergiker.
mvh
Micke

Hej Micke,
Mjälleksem håller sig i hårbotten och tidvis sitter det i ansiktet. Däremot ska det inte sitta i ljumskar/armhålor, utan det låter mer som eksemartade besvär (ev psoriasis, men då brukar man oftast ha även på andra typiska hudlokaler som hårbotten, ryggslut, armbågar, knän, naglar). Behandlingen för Dina hudbesvär i hudvecken skulle jag pröva Din Daktacortkräm 2 gånger dagligen, så komer det snabbare gå över.
Ang solariesolning kan det ha en viss effekt på Dina eksembesvär, men det har ingen läkande effekt på psoriasis. Även om Du äter Dina EP-mediciner, kan Du sola (vissa läkemedel ska man ju undvika att sola med, då man i så fall kan bli extra bränd).
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 10 februari, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: