Ange ditt sökord

Annons:

Vad har jag för röda, kliande utslag i ansiktet?

Hej!
Jag har under 2 års tid fått röda utslag i ansiktet. De breder ut sig mer och mer. Några kliar andra inte. Av de som kliar sitter många vid hårfästet i pannan. Jag har allergitestat mig, och har fått svaret att jag är "överkänslig", men man kan ej se mot vad. Jag har använt barnängens tvål och när huden är torr har jag smörjt med Helosan-salva. Jag har nu prövat med rengöringslotion och apotekets dag- och nattkräm utan resultat. Jag har fått salvor från läkare men inget har hjälpt. Vilka produkter ska man använda? Och hur blir jag av med utslagen? Undrar 33-årig kvinna som tidigare haft fin hy!

Hej!
Det är faktiskt omöjligt att säga vad det är för utslag på din beskrivning, och det går inte heller att tolka vilken typ av allergiprover som är tagna och hur det svar du fått ska tolkas. Jag tycker att du ska börja med att söka upp/kontakta den läkare som utrett dig för allergi, och beskriva att du ine blir av med dina utslag och att du inte förstår de besked du fått. Därefter kanske du får remiss till hudspecialist om du inte varit där redan.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 13 februari, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!