Ange ditt sökord

Annons:

Vad för slags eksem ???

Hej,
Jag har 2 barn som är 14 o 12 år, enda sen födseln har de haft en rodnad vid ögonbrynen, hårfestet och ner mot kinderna,OBS att de har aldrig klagat över klåda, diagnosen har varit atopisk eksem. Nu sedan ett år tillbaka har den älsta sonen fått hela bröstet, mage och rygg fullt med små utslag "knott" fortfarande ingen klåda. Inget att göra säger
säger de, men är detta verkligen atopiskt eksem????
Finns det verkligen inget BRA
att göra ???

Svar till signaturen En smörjande mamma
Avsaknad av klåda gör att det är högst osannolikt att det rör sig om atopiskt eksem.
En ovanlig form av keratosis pilaris som kan sitta i ögonbryn och på kinder med rodnad kan ses hos mycket små barn. Detta tillstånd förvärras ofta vid puberteten. Arvsanlag gör att bägge barnen kan få det. Behandlingen här är också att smörja, smörja, smörja. Sol och sommar förbättrar. Läs mer om keratosis pilaris i Dermatologens patientinformation nr 28 och se om det kan stämma med dina söners symtom, dock står inte så mycket om denna specialform som sitter just i ansikte med rodnad.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: