Ange ditt sökord

Annons:

Vad för slags eksem har jag?

Jag har sedan jag var tonåring varit röd i ansiktet (främst på kinder) och fjällat ibland dock utan klåda. Jag hade som barn atopiskt eksem på låren. Jag undrar om rodnaden i ansiktet är mjälleksem eller atopiskt eksem? Vad kan man göra åt detta? Undrar också hur man får tag på svavel-kräm eller itchammol, är detta receptbelagt?

Hej!
Röda kinder hos atopiker kan vara delfenomen i något som kallas keratosis pilaris, dvs små hornknottror som ofta finns hos atopiker på armar och lår (se keratosis pilaris i dermatologens patientinformation här på hemsidan). Vissa har sådana knottror även på kinderna, och ibland tillsammans med en besvärande rodnad. I dessa fall har man inte så stor nytta av blodkärslssammandragande krämer utan det kan mer bli frågan om laserbehandling.
Svavel- och ichtammol är preparat som blandas på Apoteket utifrån läkarens ordination, det blir alltså på recept.
FN

Läs också tidigare frågor och svar om keratosis pilaris.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 21 oktober, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!