Ange ditt sökord

Annons:

Vad är prickarna för nåt?

Hejsan! Jag har ett mycket jobbigt problem som jag hoppas ni kan hjälpa mig med. Det är så att jag har fått som små utslag/prickar runt handleden, mellan fingrar, ben & fötter. Utslagen ser ut som en liten blåsa med nåt mörkt i, det går hål om man spräcker dem och det kommer som vätska ur dem sedan..
Detta är mycket jobbigt, ingen verkar veta vad det är för nåt?
Mycket tacksam för svar.
/Malin

Blåsor i huden med mörkt innehåll kan vara det man kallar pustler eller varblåsor. Innehåller blir gärna gulaktigt och beror många gånger på en infektion med bakterier. Skulle det inte bli bättre ska Du söka skolsyster eller vårdcentralen för kontroll.
Är det däremot mer vattenklara blåsor, låter det mer som ett akut eksem - gjort nåt som huden inte tycker om (haft mycket vattenkontakt, kommit i kontakt med lösningsmedel eller blivit allergisk mot nåt Du använder?). Är det på detta sättet brukar det normalt sett klia intensivt.
Jag har lite svårt att säga vad Du drabbats av, utan jag tycker Din vårdcentral/Husläkare får bedömma Dina hudutslag och ge Dig lämplig behandling.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 22 januari, 2005 Publicerad: 22 januari, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: