Ange ditt sökord

Annons:

Vad är prickarna för nåt?

Hejsan! Jag har ett mycket jobbigt problem som jag hoppas ni kan hjälpa mig med. Det är så att jag har fått som små utslag/prickar runt handleden, mellan fingrar, ben & fötter. Utslagen ser ut som en liten blåsa med nåt mörkt i, det går hål om man spräcker dem och det kommer som vätska ur dem sedan..
Detta är mycket jobbigt, ingen verkar veta vad det är för nåt?
Mycket tacksam för svar.
/Malin

Blåsor i huden med mörkt innehåll kan vara det man kallar pustler eller varblåsor. Innehåller blir gärna gulaktigt och beror många gånger på en infektion med bakterier. Skulle det inte bli bättre ska Du söka skolsyster eller vårdcentralen för kontroll.
Är det däremot mer vattenklara blåsor, låter det mer som ett akut eksem - gjort nåt som huden inte tycker om (haft mycket vattenkontakt, kommit i kontakt med lösningsmedel eller blivit allergisk mot nåt Du använder?). Är det på detta sättet brukar det normalt sett klia intensivt.
Jag har lite svårt att säga vad Du drabbats av, utan jag tycker Din vårdcentral/Husläkare får bedömma Dina hudutslag och ge Dig lämplig behandling.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 22 januari, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!