Ange ditt sökord

Annons:

Vad är detta?

Hej, jag har under en tid haft ett irriterat hudområde i nedre delen av ljumsken mot pungen till som jag undrar vad det kan vara. Området, som är avgränsat är rött och har även inslag av några hudsprickor. Det svider då jag duschar. Jag är 23 år gammal och eksmet eller vad det nu tycker jag kommer periodvis. Ingen fjällning, bara rött och sprickor. Ingen klåda. Är noggrann med hygien och så och fullt frisk i övrigt. Har dock ett seborrhoiskt eksem i ansiktet. Vad tror Du att det rör sig om och hur, om alls, skall jag behandla? Minns i lumpen att man skulle talka för att förhindra liknande besvär. Hur är det med seborroiskt eksem i aniktet och eksem på andra delar av kroppen – kan de påverka varandra på något sätt och hur fungerar egentligen detta?

Svar till signaturen Undrande
Seborroiskt eksem sitter i hårbotten och kring ögonbryn och näsvingar i ansiktet men också ofta på kroppen och då i armhålor och ljumskar. Jag tror att du har seborroiskt eksem även i ljumskar. Hydrokortisonkräm ex Daktacort eller Cortimyk kan hjälpa. Talk torkar ut huden, vi brukar sällan rekommendera det. Precis som många andra hudsjukdomar har mjälleksem en karakterisktisk utbredning i ansikte och på kroppen men varför det är så vet man ej.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 11 juni, 2002 Publicerad: 11 juni, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: