Ange ditt sökord

Annons:

Vad är det?

Min dotter som är sju år har små finnliknande prickar på insida lår, De blir efter ett tag inflammerade och väldigt besvärande, då de sitter där de sitter. Det går att klämma ut något efter ett tag, men till att börja med ser det ut som hudfärgade millimeterstora russin. De sitter inte tätt. Bör jag uppsöka en hudläkare? Finns det botemedel? Hon är dessutom extremt torr i händer och på fötter.

Hej!
Det låter som mollusker. Mollusker orsakas av ett virus, som i stort sett alla råkar ut för när de är barn. Molluskerna sitter i ungefär 6 månader, sedan försvinner de. Hos en del barn, särskilt barn med torr hud och eksemtendens, kan det bli eksem kring molluskerna. Det kan då vara skäl att skrapa bort dem och behandla eksemet. Annars brukar man i normala fall inte behandla mollusker.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 19 maj, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!