Ange ditt sökord

Annons:

Vad är det för fel på mitt hår?

Mitt hår har under ca 2 år helt ändrat karaktär, för det första har det blivit mycket torrare, sedan har jag under det sista året upplevet ett mycket ökat håravfall, förlorat ca 40% av min hårvolym, plus att håret har grånat avsevärt. Har vart och tagit prover och hade lite vaj på sköldkörteln, men jag har ätit medicin i 7 månader och inte upplevt någon förändring, är det någon som upplevt något liknande? Vad är fortsättningen – kommer jag bli flintis? För övrigt verkar håravfallet vara diffust.

Du skriver inte hur gammal du är. I samband med att mensen upphör så kallad menopaus upplever många kvinnor att de får torrare hår, ökat håravfall och tunnare hår. Om du är mycket yngre men nyligen haft rubbning i sköldkörteln är det mycket vanligt med håravfall. Du får räkna med att det tar betydligt längre tid än 7 månader innan håret normaliseras.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 11 december, 2003 Publicerad: 11 december, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: