Ange ditt sökord

Annons:

Vårtor?

Hejsan!
Jag har drabbats av ett antal ibland röda, ibland kliande utslag på handryggarna. Jag har haft dessa i ca 1 år. Har prövat alla tänkbara medel som finns att köpa mot dessa. Först hade jag bara på den ena handryggen men nu är det på båda. Utslagen liknar små blåsor och om man river hål på dessa så blöder det. Remiss är skickad till hudläkare, men det är jättelång väntetid. Kan jag göra något själv? Jag har infektionsastma och har ibland böjveckseksem. Kan detta vara pga det? Utslagen finns koncentrerade till knogarna. Jag tycker att det är pinsamt att visa mina händer.

Hej!
Det kan vara sk plana vårtor, som är små och inte så "horniga". Dock innehåller de inte vätska och det är ganska svårt att riva hål på dem. Kan du ha fått mollusker (=små virusorskakade knottror, ses oftast hos barn)? Tyvärr får du nog inte veta vad detta är förrän hudläkaren har tittat och bedömt.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 22 april, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!