Ange ditt sökord

Annons:

Vårtor?

Hejsan!
Jag har drabbats av ett antal ibland röda, ibland kliande utslag på handryggarna. Jag har haft dessa i ca 1 år. Har prövat alla tänkbara medel som finns att köpa mot dessa. Först hade jag bara på den ena handryggen men nu är det på båda. Utslagen liknar små blåsor och om man river hål på dessa så blöder det. Remiss är skickad till hudläkare, men det är jättelång väntetid. Kan jag göra något själv? Jag har infektionsastma och har ibland böjveckseksem. Kan detta vara pga det? Utslagen finns koncentrerade till knogarna. Jag tycker att det är pinsamt att visa mina händer.

Hej!
Det kan vara sk plana vårtor, som är små och inte så "horniga". Dock innehåller de inte vätska och det är ganska svårt att riva hål på dem. Kan du ha fått mollusker (=små virusorskakade knottror, ses oftast hos barn)? Tyvärr får du nog inte veta vad detta är förrän hudläkaren har tittat och bedömt.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 22 april, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: