Ange ditt sökord

Annons:

Vår dotter har ökat i vikt

Har en dotter på 13 år som är 169 cm lång och har den senaste månaden gått upp 4-5 kg i vikt utan att ändrat kost och motion. Hon väger nu 66 kg, Hon har fått mens för snart ett år sedan som är oregelbunden och sparsam. Hon tränar fotboll 2 ggr i veckan, rider 2 ggr i vecka och jobbar i stallet en dag på helgen. Vad skall vi göra? Tänka på? Hon tycker så klart detta är jobbigt. Vi äter hyfsat nyttigt men visst kan vi skärpa oss lite. Men viktuppgången har kommit hastigt och utan att hon ätit mer än vanligt, Tacksam för svar. Åsa, 45år

Även om vikten nu ökat är hon ju på intet vis överviktig. Fortsätter däremot viktökningen som hittills och hon skulle öka ytterligare 5-8 kg skall man givetvis söka för detta. Man måste då tala genom situationen och se på en del blodprover bland annat ämnesomsättningen.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 11 maj, 2011

Liknande frågor

Övervikt

En fråga kring övervikt hos barn

Jag har två söner som är 9 och 11 år, jag är orolig att 11-åringen har börjat få osunt stor mage.

Övervikt

Hur kan jag minska bukfettet?

Jag är 54 år gammal och väger 62 kg och är 154 cm lång. Jag lider av bukfetma för jag har 96 cm i midjemått. Vad ska jag göra för att lyckas gå ner i vikt? Jag har motionerat rätt så mycket men ökar lika snabbt igen när jag undviker motionen. Jag är glad för mat och äter gärna för mycket. Hur ska jag göra?

Diabetes

Banta bort diabetes?

Hej! Min väninna är 70 år och har typ 2-diabetes. En bekant påstår att om man bantar försvinner diabetesen, det har hon exempel på från sin vän. Är det så "enkelt"?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!