Ange ditt sökord

Annons:

Vår dotter har ökat i vikt

Har en dotter på 13 år som är 169 cm lång och har den senaste månaden gått upp 4-5 kg i vikt utan att ändrat kost och motion. Hon väger nu 66 kg, Hon har fått mens för snart ett år sedan som är oregelbunden och sparsam. Hon tränar fotboll 2 ggr i veckan, rider 2 ggr i vecka och jobbar i stallet en dag på helgen. Vad skall vi göra? Tänka på? Hon tycker så klart detta är jobbigt. Vi äter hyfsat nyttigt men visst kan vi skärpa oss lite. Men viktuppgången har kommit hastigt och utan att hon ätit mer än vanligt, Tacksam för svar. Åsa, 45år

Även om vikten nu ökat är hon ju på intet vis överviktig. Fortsätter däremot viktökningen som hittills och hon skulle öka ytterligare 5-8 kg skall man givetvis söka för detta. Man måste då tala genom situationen och se på en del blodprover bland annat ämnesomsättningen.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 11 maj, 2011

Liknande frågor

Övervikt

Hur går jag ner i vikt långsiktigt?

Finns det egentligen något snabbt sätt att gå ned i vikt och stanna där? Min väninna har bestämt sig för att ta tag i både sina tränings- och matvanor och hon kommer följa ett program som tydligen ska ge snabba resultat och vara effektivt. Min första tanke var att haka på, men efter lite funderingar känns det kanske inte riktigt hållbart i längden. Därför vänder jag mig till dig och undrar hur du ser på den saken? Finns det andra sätt som du skulle rekommendera och som fungerar på lång sikt?

Övervikt

En fråga kring övervikt hos barn

Jag har två söner som är 9 och 11 år, jag är orolig att 11-åringen har börjat få osunt stor mage.

Övervikt

Hur kan jag minska bukfettet?

Jag är 54 år gammal och väger 62 kg och är 154 cm lång. Jag lider av bukfetma för jag har 96 cm i midjemått. Vad ska jag göra för att lyckas gå ner i vikt? Jag har motionerat rätt så mycket men ökar lika snabbt igen när jag undviker motionen. Jag är glad för mat och äter gärna för mycket. Hur ska jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.