Ange ditt sökord

Annons:

Våldsam klåda och många sår

Jag har sedan drygt ett halvår tillbaka våldsam klåda som gör att jag sedan dess konstant har stora sår på ben, armar och händer som jag river upp i ett. Samt några sår på nedre ryggen, rumpan och i ansiktet. De nya såren ser ut som små röda prickar och huden känns knottrig, “krokodilaktig”. Senare ser det ut som det är en urgröpning i dem; ett hål som går ned in i huden.

Klådan började i och med värmen i våras, från tre mosiquitobett jag hade kvar från en Thailandsresa som jag varit på 5 månader före det (jag har haft bett med mig förr därifrån men de har läkt). Jag har varit hos tre läkare och fått Elocon, Heracillin och Atarax. Inget har hjälpt. Jag håller på att bli galen av denna klåda, det kliar alla tider på dygnet, dock mest på kvällarna.
Skall jag vända mig till en infektionsklinik?

Klåda kan bero på många olika orsaker. Syns något utslag i huden innan du kliar så att det blir sår? Denna information är viktigt för att skilja upp de två helt skilda orsaker till klåda som finns nämligen om man har några hudutslag som ger klåda eller om huden "bara kliar" så att man river upp sår. Finns någon i omgivningen med klåda? I så fall bör man tänka på skabb, som nu ökar i frekvens. Syns inget på huden utan det endast kliar bör intermedicinsk orsak till klåda uteslutas. Om du har så mycket besvär som du anger bör du gå tillbaka till någon av de läkare du varit hos för fortsatt utredning.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: