Ange ditt sökord

Annons:

Vätskefyllda små blåsor på fotsulan

Hej,

jag har av och till små små vätskefyllda blåsor (sticker normalt inte ut, utan går "inåt") som kliar. Tar jag hål på dem, så kommer det en klar vätska ut. Jag undrar om detta kan vara fotsvamp, eller vad det annars kan vara? Jag fick även för ett tag sedan en avgränsad fläck nära ljumsken på vänster ben, där det först kliade, sedan sved - huden flagnade, och nu verkar det läcka, även om huden har annan färg på platsen. Är det också svamp? Hur behandlar jag detta isåfall?

Hej!
Ja detta kan vara svamp, både på fötterna och ljumsken. Du kan pröva behandling med Pevaryl eller Lamisil som finns receptfritt på Apoteket. Kortisonkräm behövs ej, och kan vara förrädiskt eftersom det mildrar symptomen men svampen finns kvar.
Om inte din egen behandling hjälper, får du söka vårdcentralen som kan ta prov eller remittera vidare till hudspecialist.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 13 maj, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!