Ange ditt sökord

Annons:

Vätskande och kliande utslag under brösten

Jag har illröda, kliande och ibland vätskande oregelbundna utslag under brösten. Vätskan känns aningen tjockare än vatten. Har provat salva mot svamp och mot psoriasis (vilket jag har). Kan det finnas ett samband med vad man äter eller om tarmen fungerar dåligt? Ibland får jag liknande symtom från vecket vid svanskotan. Kan någon säga mig vad detta är?

Psoriasis är en vanlig hudsjukdom som drabar ca 2-3% av Sveriges befolkning. Hos ca 25% av dessa sitter utslagen även i hudvecken, det som kallas för invers psoriasis. När utslagen blir irriterade kan de gärna vätska. Ibland kan man även få en bakterieinfektion i vecken. Det som brukar ha den bästa effekten är att använda en kortisonkräm med lite svamp- och bakteriehämmande effekt. Cortimyk eller Daktacort kan Du köpa receptfritt på Apoteket. Ibland är den lite för svag, och då brukar Kenacutan eller Pevisone fungera bättre (krävs läkarrecept). Jag tror inte det har nåt samband med Din kosthållning.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 28 november, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!