Ange ditt sökord

Annons:

Vätskande eksem i ansikte o hals

Hej! Jag har haft atopiskt eksem sa langt jag kan minnas, men nu i ett och ett halft ar har jag haft uppblossande valdigt roda eksem i ansiktet. Jag har ocksa svamp pa kroppen. Det ar som vita sma flackar pa armarna och magen. Ofta dar eksemet sitter. Sist jag skrev och fragade sa ni att det kanske kunde vara melassazia furfur ,men nar jag gick till hudlakaren tyckte han inte att det var nodvandigt att gora nagot prov. Men jag undrar om det inte kan bero pa en svamp infektion som jag far detta uppblossande och pa sista tiden valdigt vatskande eksem pa ansikte o hals. Jag fick nagon kram mot svamp av en annan lakare men det hjalpte inte.Kan man tvatta ansiktet nar med fungoral schampoo? Jag undrar om det ar nodvandigt att ata medicin mot svamp, finns det mkt bivarkningar av sadana tabletter? Jag gick till en homeopat hon sa att allt berodde pa att jag hade levern dalig, o att jag hade svamp o virus i magen och att jag var allergisk mot vete o mjolk...
Ja jag vet inte vad jag jag ska gora, alla sajer olika. Ar det farligt att ga omkring med vatskande infekterat eksem for lange kan infektionen ga in i kroppen?

Hej!
Eksem i ansikte och på halsen är ofta formen av atopiskt eksem hos vuxna (böjveckseksem vanligaste lokalisationen hos barn). Ibland kan atopiker reagera mot mikroorganismer i sin egen hudflora, bland annat kan det ibland gå att påvisa antikroppar mot jästsvamp i blodet. Om man är överkänslig på det sättet, kan det hjälpa en del att minska mängden jästsvamp på huden genom att använda tex Fungoralschampo. Krämen du fick borde i så fall ha gett viss effekt, särskilt om den också innehöll kortison eftersom kortison behövs för själva inflammationen i eksemet. Om ditt eksem vätskar mycket tänker man snarare på bakterier, särskilt stafylokocker som också finns i normal hudflora men som kan bidra till försämring av atopiskt eksem. För att reda ut vilka komponenter som spelar roll, och för att få effektiv behandling, bör du åter söka hudläkare.
Den information du fått av homeopaten kan inte kommenteras från medicinsk synvinkel, annat än att den inte tycks vara grundad på någon objektiv testning och därför ter sig mindre tillförlitlig.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 16 december, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!