Ange ditt sökord

Annons:

Vätskande, brännande sårskorpor i ansiktet

Hej!
Jag har under ca 2 års tid haft väldiga besvär med ansiktet. Jag får stora röda eksemliknande fläckar på pannan och runt näsan. Värst är näsvingarna och pannan. Jag har stark cortisonsalva som jag smörjer med men jag vill inte smörja mer med den för det är tydligen inte bra vad jag hört. Då jag smörjer med den blir det ganska bra men så fort jag slutar blossar det upp på en gång. Det börjar med klåda och att det fjällar, sen redan första dan har det hunnit bli vätskande sår som bränner nåt fruktansvärt, (känns som eld). Tjocka gula skorpor bildas. Allt detta kan komma på en dag. Ingen läkare vill ta problemen på allvar känns det som, så jag börjar bli desperat. Hoppas ni känner igen mina symptom. Tacksam för svar!
//Uppgiven

Hej!
Det låter som seborroiskt (mjäll-) eksem, vilket du också kan läsa om under dermatologens patientinformation. Det är riktigt att du inte bör använda stark kortisonsalva i ansiktet, det blir bara tillfälligt bättre och du kan få biverkningar såsom rosacea. Jag är säker på att en hudspecialist tar dina problem på allvar, så du bör söka vårdcentralen för remiss till en hudspecialist.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 6 juli, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!