Ange ditt sökord

Annons:

Värkande utslag av bh

Hej, jag undrar vad det är i bh och sömmar som jag reagerar emot och vad kan man göra. Nästan alla bh:ar jag använder börjar efter en stund svida på huden, tar jag inte av mig den då, så börjar det riktigt värka och det blir upphöjda märken som är torra och de värker i flera dagar innan de försvinner. Bh:arna jag på senaste åren använt är av bomull, polyamid eller elestan, utan plast eller metallringar. Utslagen uppträder dock oftast på framsidan där bh:n och bandet möts. Tacksam för svar, min läkare vet inte.

Hej!
Det första man tänker på är kontaktallergi mot gummi. Ett sätt att få reda på det är att testa med sk lapptest, lappar med olika ämnen får sitta på ryggen några dagar och man studerar om någon allergisk reaktion uppstår. Det kan också röra sig om en form av nässelutslag sk urticaria (se urtikaria i dermatologens patientinformation, i detta fall tryckurtikaria eller fysikalisk urticaria).
Sök läkaren igen för remiss till hudklinik!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 4 januari, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!