Ange ditt sökord

Annons:

Väldigt torra områden som nu även blivit som ljusa pigmentfläckar

Hejsan, jag är en tjej på 18 år som har områden med väldigt torr hud. Det har nu börjat bli som ljusa pigmentfläckar. Hela min rygg, mina höfter och knäveck är prickiga/flammiga. Jag hade som barn stora problem med eksem som jag vuxit ifrån. Har alltid haft torr o känslig hud. Jag har provat massor olika mjukgörande krämer, fenuril, locobase, Ceridal osv. men inget tycks hjälpa. Nu har jag även provat med natusan baby oil men det funkar inte heller. Vet inte riktigt vad det är för något. Det kliar lite ibland men inte hela tiden, sen är det verkligen kruttorrt, som sandpapper. jag började bli mer fundersam nu efter som det har blivit ljusa fläckar av det. vad kan det vara och vad kan förebygga det?
Med vänlig hälsning Lisa

Hej. Det är inte ovanligt att eksem efterlämnar ljusa fläckar, det kallas postinflammatorisk hypopigmentering. Pigmentet brukar återkomma efter att huden är läkt. Att det blivit så väldigt torrt just nu kan bero på att eksemet är aktivt och kan då behöva behandling med kortisonkräm eller salva i tillägg till mjukgörare. Du kan även titta på keratosis pilaris i dermatologens patientinformation, låter lite som det också.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 17 februari, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!