Ange ditt sökord

Annons:

Väldigt torra händer och naglar

Hej! Jag har väldigt torra händer med självsprickor som blöder. Ibland fjällar huden också lite och jag kan ha en väldig klåda. Ibland har jag även sett små blåsor under huden på insidan av handflatan. Detta relaterar jag till "värmeblåsor" och att klådan lindras för stunden av att gnugga händerna hårt och snabbt mot varandra under mycket hett vatten. Jag har alltid haft torra händer på höst och vinter men de senaste två åren har det förvärrats kraftigt. Jag tvättar mina händer väldigt mycket och ofta och smörjer inte in dem. Jag vågar inte använda några krämer eftersom jag är gravid. Jag har fått tips om att man kan använda olivolja? Jag har de senaste veckorna även fått problem med två naglar. Den högra lillfingernageln är helt deformerad och har blivit förtjocknad och fått "vågor/upphöjningar" i nageln. Först släppte nagelbandet och drogs tillbaka men nu har det på väg att bli bra igen. Nageln fjällar, främst framtill och den verkar skör och saknar en vanlig framkant. Den är även lite gulaktig på sidorna och mörkare röd mitt på. På vänsterhandens ringfinger har det blivit ett slags hack ner tvärs över nageln, men inget mer. Mina nadra naglar ser helt normala ut. Vad kan detta vara? Är det farligt? Jag är gravid, kan fostret påverkas av detta? Detta oroar mig mycket! Har mina torra händer och naglarna något samband? Måste jag söka läkarvård eller kommer naglarna bli bra igen med tiden? Tacksam för svar.

Hej!
Det låter som ett besvärligt handeksem och du behöver få behandling för det. Barnet påverkas inte, inte heller om du får behandling med kortisonsalvor. Det är klokt att se till att få detta behandlat och under kontroll innan du föder barn, eftersom handeksemet riskerar att bli sämre av nötning, tvättning och att du inte har tid att ta hand om dig själv så mycket under första tiden med barnet. Sök specialist snarast.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 19 januari, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!