Ange ditt sökord

Annons:

Väldigt torr

Hej! Har en fråga angående väldigt torra knäskålar, vilket jag har. Ser ut som "skurgummeknän" precis uppe på knäskålen. Även någon centimeter ner är det ett fält, ca 3*3 cm, som är jättetorrt och mörkare. Har smort med Helosan kräm nu i över en månad och det blir absolut ingen förbättring. Vad kan detta vara?

Hej!
Det låter som en hudförtjockning där hudens hornlager har blivit tjockt (därav färgen). Om man vill mjuka upp hudförtjockning (även tex på fotsulor), kan man använda salvor med salicylsyra i. Tex salsyvase (salicylsyrevaselin) som man kan köpa på Apoteket. För ännu bättre effekt kan du sätta på salvan och svepa om plastfilm (tex Gladpack) under en natt. När du tar av det på morgonen är huden mjukare och det förtjockade hornlagret går att få bort.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 28 december, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!