Ange ditt sökord

Annons:

Väldigt röd runt mun och på kinderna

Min fyraåriga son blir till och från väldigt röd runt munnen och kinderna och även torr oftast runt munnen. Vad är detta? Han har astma och det ha gjorts allergitest på honom främst mot pälsdjur, men även tomat och apelsin. Det som gav utslag var mot katt. Men det konstiga är att han inte reagerat när han varit med katter. Vad är bäst att smörja med i ansiktet?

Många barn i dagens samhälle kommer i varierande grad drabbas av det man kallar för atopi, dvs en många gånger ärftlig benägenhet för astma, pollensnuva och/eller böjveckseksem. På små barn är det vanligt att själva eksemkomponenten gärna debuterar med att barnet ser "extra friskt ut med torra, rosiga kinder" som är ett lättare eksem. Många gånger är huden "bara" torr och det är ingen bakomliggande allergi. Fet mjukgörande kräm modell Locobase, Repair eller Ceridal ifall huden är riktigt torr, annars kan det räcka med typ Miniderm (alla från Apoteket). Räcker inte detta kan man utan risk använda svar hydrokortisonkräm.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 8 mars, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!