Ange ditt sökord

Annons:

Väldigt röd runt mun och på kinderna

Min fyraåriga son blir till och från väldigt röd runt munnen och kinderna och även torr oftast runt munnen. Vad är detta? Han har astma och det ha gjorts allergitest på honom främst mot pälsdjur, men även tomat och apelsin. Det som gav utslag var mot katt. Men det konstiga är att han inte reagerat när han varit med katter. Vad är bäst att smörja med i ansiktet?

Många barn i dagens samhälle kommer i varierande grad drabbas av det man kallar för atopi, dvs en många gånger ärftlig benägenhet för astma, pollensnuva och/eller böjveckseksem. På små barn är det vanligt att själva eksemkomponenten gärna debuterar med att barnet ser "extra friskt ut med torra, rosiga kinder" som är ett lättare eksem. Många gånger är huden "bara" torr och det är ingen bakomliggande allergi. Fet mjukgörande kräm modell Locobase, Repair eller Ceridal ifall huden är riktigt torr, annars kan det räcka med typ Miniderm (alla från Apoteket). Räcker inte detta kan man utan risk använda svar hydrokortisonkräm.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 8 mars, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: