Ange ditt sökord

Annons:

Väldigt besvärligt eksem i fingertopparna

Hej.
Jag har handeksem som typ endast sitter i fingertopparna. Huden är jättetorr och jag flagnar jättemycket! Jag har inga andra besvär alls. Har varit till hudkliniken där jag bor men de säger att de inte kan göra något alls! Har fått några krämer - Elocon och Essex - men de hjälper knappast. Har haft detta besvär i över ett år nu och är desperat behov av ett hjälpande tips. Kan man inte operera huden i fingertopparna eller nått?!

Tack på förhand
/en som har svårt att förstå att man kan bota cancer men inte handeksem.

Hej!
Handeksem är verkligen en sjukdom där vi inte har tillräckligt bra behandlingar i dagens läge. Just fingertoppseksem kan vara extra besvärliga! Du skriver inget om den utredning som är gjord av ditt handeksem. Det är viktigt att man testar för kontaktallergi med sk lapptest. Det finns särskilda kontaktallergier som just yttrar sig som fingertoppseksem, dels mot akrylater (typiskt för den som jobbar med tex tandfyllningsmaterial), eller ämnen i blommor bland annat.
Så du bör vända dig tillbaka till hudkliniken med frågan om eventuell kontaktallergi, om inte det är testat redan.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 24 september, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!