Ange ditt sökord

Annons:

Väldigt besvärliga eksem

Hej!
Jag är en kille på snart 16 år som har haft väldigt mycket eksem på undersidan av låret i många många år. Det är sån sjuk klåda ibland att jag bara vill dra ner byxorna och riva sönder hela benet, vilket jag inte vill göra i skolan.
Jag har besökt skolsyster, vårdcentral och hudspecialist men alla ger bara massa salvor som gör det bättre temporärt men också extrem smärta. Vad ska jag göra mot detta? Jag går runt och kliar dygnet runt och folk sneglar lite vilket jag tycker är väldigt jobbigt. Det blir alltid värre på hösten.

Jag är också allregisk mot damm, gräs och björkpollen och vissa katter.
Jag skulle bli hemskt glad om ni skulle kunna svara på detta, jag har läst igenom många av era svar här och tycker att ni gör en underbar insats!

Hej!
Tack för uppskattningen!
Det du beskriver är sannolikt "neurodermatit" (se dermatologens patientinformation här på hemsidan) som uppkommit på grund av din atopi (pollenallergi, sannolikt också torr och lättkliande hud). Behandlingen som hjälper har flera steg. Man börjar med stark kortisonkräm under en "platta" (Duoderm), som får sitta en vecka, sedan byta. Efter någon eller några veckors behandling på det sättet, får du själv smörja med krämen i ett nedtrappningsschema. Detta hjälper garanterat, men huden har ett "klådminne" och efter dessa år så kan det lätt börja klia på platsen igen, du river, och så är den onda cirkeln igång.
Om inte detta hjälper kan ibland "mjukröntgen" (Bucky) hjälpa. En hudspecialist behöver hjälpa dig med behandlingen!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 8 maj, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!