Ange ditt sökord

Annons:

Väldiga problem med utslag på bröstet

Hej!
Jag har väldiga problem med utslag på bröstet. Det är utslag som påminner om akne men tenderar till att infekteras i större grad. Utslagen känns mer “variga”. Utslagen är centrerade endast till bröstet. Dessa utslag har jag haft i ungefär 2 års tid utan förbättring. Sommartid brukar dock göra situationen bättre. Jag har varit hos vårdcentralen flertalet gånger men dem har ingen lösning på problemet. Dem anser att det kan bero på att jag tränar mycket. Känns som att dem inte tar mitt problem på allvar. Har provat både antibiotika och olika salvor utan något resultat. Vad kan det vara för utslag jag har centrerat till bröstet?

Hej!
Det låter som follikuliter (hårsäcksinflammationer). Se dermatologens patientinformation, om du tycker att det stämmer kan du ju ta med den till husläkaren som kan skriva ut ngt läkemedel. Du kan också pröva Cortimyk receptfritt från Apoteket, morgon o kväll en vecka. Om dina follikuliter orsakas av jästsvamp vilket är vanligast särskilt hos idrottare, så fungerar krämen ofta mycket bra.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 15 januari, 2004 Publicerad: 15 januari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: