Ange ditt sökord

Annons:

Väger för mycket?

Hej Doktorn
Äter sedan 1,5 år tillbaka Levaxin 25 mikrogram/dag, väger nu för mycket f n ca 59 kg och är 1,58 cm. Har haft en hjärtinfarkt (1997)och äter sedan dess Trombyl, Imdur, Atacand o Simvastasin. Äter också sedan dess lightprodukter, har nu problem med att jag känner ingen mättnadskänsla utan kan äta hur mycket som helst på efm och kväll, inga problem vid frukost och lunch utan det kommer vid efm och kväll. All min övervikt lägger sig i fom av bukfetma, vilket inte är bra. Har mina mediciner en påverkan eller skall
jag sluta med lightprodukter eller vad skall jag göra, dricker kanske också en del vin för mycket, vilket också gör att man blir sugen på mat.
Har alltid varit liten o tunn o trivs inte alls med mig själv för närvarande.
Vad göra? Tacksam för ett svar.

Hej,

Du har BMI 23,2 vilket är väl inom ”normalområdet” men skriver att du har bukfetma. En kombination av minskat kaloriintag och ökad fysisk aktivitet kommer troligen att minska midjemåttet. Vinet innehåller kalorier och kan dessutom som du beskriver hos vissa stimulera aptiten. Är intaget större än ett glas/dag kan du försöka minska till denna nivå. Vad har du provat i övrigt för att minska intaget av mat på kvällen vilket tycks vara ditt problem?

Mvh

PÅL

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Diabetes

Banta bort diabetes?

Hej! Min väninna är 70 år och har typ 2-diabetes. En bekant påstår att om man bantar försvinner diabetesen, det har hon exempel på från sin vän. Är det så "enkelt"?

Övervikt

Hur går jag ner i vikt långsiktigt?

Finns det egentligen något snabbt sätt att gå ned i vikt och stanna där? Min väninna har bestämt sig för att ta tag i både sina tränings- och matvanor och hon kommer följa ett program som tydligen ska ge snabba resultat och vara effektivt. Min första tanke var att haka på, men efter lite funderingar känns det kanske inte riktigt hållbart i längden. Därför vänder jag mig till dig och undrar hur du ser på den saken? Finns det andra sätt som du skulle rekommendera och som fungerar på lång sikt?

Övervikt

En fråga kring övervikt hos barn

Jag har två söner som är 9 och 11 år, jag är orolig att 11-åringen har börjat få osunt stor mage.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: