Ange ditt sökord

Annons:

Uttorkad hy, plitor och utslag

Hej!
Jag har alltid varit en sån person som har en väldigt fin hy, har sällan finnar eller andra hudbesvär enbart att huden brukar bli lite torr.
Men denna vintern blev den lite mer än torr. Jag använder hudvårdsprodukter som återfuktningslotion, scrub och cleanser regelbundet inte jätteofta men 1-2 gånger i veckan.
Och jag låter alltid huden vila ibland.
En dag kom och huden var lite mer torr så jag tänkte jag låter den vila i några dagar. Nu har det gått 2 veckor sen jag använde någon hudvårdsprodukt och under gårdagen började jag få utslag på kinderna och nu idag var kinderna riktigt röda. Jag hade någon plita/utslag på ena öronsnibben. Utslagen på kinderna var värre och helt uttorkade, områden på pannan var helt uttorkade och helt rött. Undrar vad detta kan bero på.
Tack på förhand

Hej!
Det låter som någon form av eksem. Du beskriver att du använder en del olika hudvårdsprodukter i vanlia fall, och det kan ju vara en bakgrund till tex en kontaktallergisk reaktion. Ett annat skäl är torr hud, som det ofta blir nu när det är kallt ute. Om inte vanlig mjukgörande kräm hjälper på några dagar, bör du söka hudläkare för bedömning och diagnos.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 17 januari, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!