Ange ditt sökord

Annons:

Utslag/eksem

Hej! Jag har fått antingen utslag eller eksem på underarmar, ljumsken, bakom knäskålarna, brösten och lite på låren...
De är mörka, små men många på ett och samma ställe. De kliar när de är torra, men inte annars. Har varit hos läkaren 2 ggr, de kan inte se vad det är för att jag är mörk, har alltså mörk hy vilket gör det svårare och se vad är för något. Jag fick ett utslag innan sommaren, sen åkte jag till ett varmt land där jag utsattes för jättemycket solljus och värme i en hel månad. Efter det blev de fler och sped sig över hela kroppen.
Vad ska jag göra? Hur kan jag bota det? Har haft det nu i 5 månader.

Hej!
Den mörka hudens dermatologi är ett eget kapitel i specialistutbildningen till hudläkare. Om inte dina allmänläkare ser vad det är, så bör du ges möjlighet att få remiss till en hudspecialist. Utan att se din hud kan man inte ens gissa vad det rör sig om tyvärr!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 24 februari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!