Ange ditt sökord

Annons:

Utslag/eksem

Hej! Jag har fått antingen utslag eller eksem på underarmar, ljumsken, bakom knäskålarna, brösten och lite på låren…
De är mörka, små men många på ett och samma ställe. De kliar när de är torra, men inte annars. Har varit hos läkaren 2 ggr, de kan inte se vad det är för att jag är mörk, har alltså mörk hy vilket gör det svårare och se vad är för något. Jag fick ett utslag innan sommaren, sen åkte jag till ett varmt land där jag utsattes för jättemycket solljus och värme i en hel månad. Efter det blev de fler och sped sig över hela kroppen.
Vad ska jag göra? Hur kan jag bota det? Har haft det nu i 5 månader.

Hej!
Den mörka hudens dermatologi är ett eget kapitel i specialistutbildningen till hudläkare. Om inte dina allmänläkare ser vad det är, så bör du ges möjlighet att få remiss till en hudspecialist. Utan att se din hud kan man inte ens gissa vad det rör sig om tyvärr!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: