Ange ditt sökord

Annons:

Utslag vid kliande!

Hej!
Jag får sådana konstiga utslag när jag kliat mig. Jag kliar mig, sen blir jag oftast röd som satan efter det, men jag har även fått konstiga utslag där huden "ställer sig upp" som en bula precis där jag har kliat mig. Svårt och förklara hur det ser ut, men det är som en bula där jag kliat mig, så ibland har jag långa vita, bulor efter fingrarna och resten runt där är rött. Nu får jag sådana utslag varje gång jag kliar mig. Jag undrar vad det är för något.

Hej!
Du ger en väldigt bra beskrivning av ditt tillstånd som kallas dermografism (betyder "skriva på huden"), och är en form av nässelutslag (urticaria). Du kan läsa om urticaria i dermatologens patientinformation på hemsidan, där finns en bra bild av dermografism. Antihistaminer hjälper mot besvären som brukar avta efter en period som kan vara olika lång.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 9 augusti, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!