Ange ditt sökord

Annons:

Utslag som ej försvinner

I mars förra året fick jag ett sår på höften som kliade något fruktansvärt, sedan när såret hade läkt så blev det ett utslag som var lite brunaktigt, med tiden så har det kommit fler utslag men bara runt samma ställe (runt magen). Jag gick till läkaren och han sa att han trodde att det var en sjukdom som hette “medaljongssjukan” och sa att det skulle försvinna efter sommaren men det gjorde det inte. Kan det vara vitaminbrist eller uttorkning? Det händer då och då att jag slarvar med att äta, och så duschar jag rätt så ofta c:a 2 gånger om dagen. Kan det vara därför? Jag är ganska orolig.

Ett annat ord för medaljongsjukan är pityriasis rosea. Utslagen vid denna sjukdom brukar försvinna på 6-8 veckor så det stämmer inte om du haft besvären i mer än ett halvår, men det kan ju vara ett resttillstånd i form av ökad pigmentering efter pityriasis rosea.
Läs mer om pityriasis rosea i Dermatologens patientinformation och se om det kan stämma.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 7 januari, 2004 Publicerad: 7 januari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: